Δε βρέθηκε τίποτα
Η κατοικία βρίσκεται σε μία ωραία γειτονιά στο οροπέδιο Ασκύφου του δήμου Σφακίων, σε υψόμετρο περίπου 700 m. Το σημείο απέχει περίπου μισή ώρα από τη Χώρα Σφακίων, 50 λεπτά από την πόλη του Ρεθύμνου και μία ώρα οδήγησης από την πόλη των Χανίων. Παρόλα αυτά, τα χωριά του οροπεδίου έχουν αρκετούς μόνιμους κατοίκους και τα όλα απαραίτητα μαγαζιά ώστε να είναι άνετη διαμονή σας όλο το χρόνο. Το ακίνητο αποτελεί μέρος ενός παλαιού παραδοσιακού συγκροτήματος τριών κατοικιών που μοιράζονται μία όμορφη αυλή. Οι κατοικίες έχουν κοινή είσοδο. Υπάρχει και η δυνατότητα διαχωρισμού του σπιτιού από το συγκρότημα με τη δημιουργία μίας εναλλακτικής πρόσβασης και περίφραξης, εφόσον επιθυμείτε να έχετε ιδιωτικότητα. Το σπίτι βρίσκεται σε ένα οικόπεδο 242 m² και πωλείται με ένα δεύτερο, διπλανό οικόπεδο εμβαδού 272 m². Μεταξύ τους υπάρχει ένα παλιό καλντερίμι. Στο ελεύθερο οικόπεδο υπάρχει δυνατότητα δόμησης και μπορείτε να κατασκευάσετε μία δεύτερη κατοικία επιφάνειας έως και 280 m². Δυνατότητα επιπλέον δόμησης υπάρχει και στο οικόπεδο με το υφιστάμενο κτίσμα σε περίπτωση που θέλετε να το επεκτείνετε. Στην αυλή της οικίας υπάρχουν μία μεγάλη μουριά και μία καρυδιά. Το παλιό μπάνιο, το οποίο είναι μεταγενέστερης κατασκευής, βρίσκεται σε ένα μικρό δωμάτιο εξωτερικά του σπιτιού. Ο χώρος αυτός μπορεί να ενωθεί με την κατοικία ώστε να υπάρχει πρόσβαση από μέσα ή να τροποποιηθεί για χρήση ως αποθήκη ή λεβητοστάσιο. Στην αυλή υπάρχουν επιπλέον ένα πατητήρι, ένας παλαιός ξυλόφουρνος και μία παραδοσιακή στέρνα που χρησιμοποιούνταν για τη συλλογή νερού. Μπαίνοντας μέσα στην κατοικία συναντάμε ένα μεγάλο κεντρικό δωμάτιο, το οποίο επικοινωνεί με τους υπόλοιπους χώρους. Το κτήριο έχει ψηλά ταβάνια και κάποια από τα δωμάτια έχουν χωριστεί σε πατάρι και κάτω όροφο. Συνοπτικά υπάρχουν ένα πατάρι που χρησιμοποιούνταν ως κρεβατοκάμαρα με δύο αποθήκες από κάτω, άλλο ένα δωμάτιο γενικής χρήσης με αποθήκη από κάτω και η κουζίνα. Το σπίτι είναι προσανατολισμένο προς την ανατολή, από όπου υπάρχει ωραία θέα στους κατάφυτους γύρω λόφους. Εάν αφαιρέσετε τη στέρνα, υπάρχει η δυνατότητα να ανοίξετε παράθυρα σχεδόν σε όλες τις πλευρές, έτσι ώστε η κατοικία να γίνει διαμπερής και να φωτιστούν σωστά όλοι οι χώροι. Το ακίνητο έχει εξαιρετικά χαρακτηριστικά που σας επιτρέπουν να φτιάξετε μία θαυμάσια οικία με πολλά παραδοσιακά στοιχεία. Η περιοχή έχει πολλά σημεία ιστορικού και λαογραφικού ενδιαφέροντος καθώς και μονοπάτια πεζοπορίας στο άγριο τοπίο της κρητικής ενδοχώρας. Αποτελεί επίσης ένα καλό σημείο αφετηρίας για εξορμήσεις στις παραθαλάσσιες περιοχές των Σφακίων χωρίς να αποκόπτεται εντελώς από το βόρειο τμήμα του νησιού.
Δήμος Σφακίων, Χανιά, Κρήτη
2 δωμάτια
72 m²
68.000
26/6/2018
Περισσότεραelizabethestateagency.com
Το ακίνητο βρίσκεται σε ένα όμορφο καταπράσινο παραδοσιακό χωριό. Είναι ένα παλιό σπίτι, το οποίο έχει ανακαινισθεί και διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση. Μαζί του πωλείται και ένα οικόπεδο που είναι σε απόσταση περίπου 20 m. Η παλαιά πετρόχτιστη κατοικία έχει διαρρύθμιση διαδοχικών δωματίων και διαθέτει τρείς κύριες εισόδους. Από τη μία μπαίνουμε σε έναν άνετο χώρο τραπεζαρίας και κουζίνας, η οποία έχει αρκετά ντουλάπια. Αμέσως μετά είναι ένα μεγάλο ψηλοτάβανο δωμάτιο με ξύλινο ταβάνι, το οποίο μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με τις ανάγκες του ιδιοκτήτη και θα μπορούσε να γίνει σαλόνι και τραπεζαρία. Αμέσως μετά, δύο σκαλάκια οδηγούν στο επόμενο δωμάτιο που χρησιμοποιείται σαν υπνοδωμάτιο. Με δύο σκαλάκια κατεβαίνουμε σε ένα άλλο μεγαλύτερο δωμάτιο. Εξωτερικά βρίσκεται το μπάνιο που διαθέτει ντουζιέρα. Το ακίνητο έχει μια μεγάλη αυλή. Από τη μία πλευρά, υπάρχουν ακτινίδια και μία κληματαριά που χαρίζει σκιά και από την άλλη μεριά είναι μια θέση στάθμευσης. Το οικόπεδο έχει διαφόρων ειδών δέντρα όπως πορτοκαλιές, κερασιές, λεμονιές, μανταρινιά, μουριά και κορομηλιές. Μπορείτε να το εκμεταλλευτείτε σαν κήπο αλλά θα μπορούσατε επίσης να κτίσετε καθώς είναι εντός οικισμού και έχει δόμηση. Ακριβώς έξω από το οικόπεδο περνάει ο κεντρικός δρόμος του χωριού, το οποίο διαθέτει καφενεία, φούρνο, μπακάλικο και παραδοσιακές ταβέρνες. Ένα ποτάμι που κατεβαίνει από το βουνό διασχίζει τον οικισμό. Στη γύρω περιοχή υπάρχουν πανύψηλα δέντρα που προσφέρουν σκιά το καλοκαίρι. Στον Αλικιανό, ο οποίος απέχει 15 λεπτά οδήγησης, θα βρείτε όλων των ειδών τα καταστήματα με είδη πρώτης ανάγκης και κάποιες υπηρεσίες. Η απόσταση από τα Χανιά είναι 30 λεπτά οδήγησης, από το λιμάνι της Σούδας 35 λεπτά και από το αεροδρόμιο 45 λεπτά.
Δήμος Μουσούρων, Χανιά, Κρήτη
2 δωμάτια
107 m²
49.000
26/6/2018
Περισσότεραelizabethestateagency.com
We at Flatfy use cookies to improve quality of your overall browsing experience. By using our services you agree to our use of cookies.Learn more